Vanmorgen hebben een dertigtal inwoners van Hoenderloo de handen uit de mouwen gestoken om samen met een aantal leden van de HZV hun dorp winterklaar te maken. Er is veel werk verzet.

Om 9.00 uur werden de taken tijdens de koffie/thee verdeeld, waarna iedereen aan de slag ging. Zo werd er papier geprikt in het hele dorp en uiteindelijk werden maar liefst 8 vuilniszakken met zwerfvuil geteld aan het einde van de werkmorgen. Ook is een klein plantsoen op de hoek van de Apeldoornseweg en Middenweg gemaaid. Verder waren de werkzaamheden vooral gecentreerd rondom ons Dorpshuus en het Muziekbos. Dat kon allemaal plaats vinden in prima weersomstandigheden. De leilindes voor ons Dorpshuus werden gesnoeid, een vaste klus op deze najaarsdoedag.

doedag 2023

Het plein voor ons Dorpshuus kreeg overigens helemaal een opknapbeurt; de vlaggenmast werd schoon gemaakt, scheve klinkers werden recht gelegd, er werd geschoffeld, geveegd en schoon gemaakt. In het Muziekbos werd blad geblazen, geharkt en dat gebeurde ook bij de haag langs het weiland van het Deelerwoud. In ons Dorpshuus werd de berging opgeruimd en werden een aantal klussen aangepakt. Zo kon HZV voorzitter Ronald Dros na een zeer lekkere afsluitende lunch tevreden concluderen dat deze Doedag heel geslaagd was en dat er hard gewerkt is om het eigen dorp flink aan te pakken.

doedag 2023 2

Klik op onderstaande logo om nog een aantal foto's te bekijken.

hzv fc