Pagina informatie
Pagina titel:
Pagina beschrijving:

Nieuwjaarslunch
Op zondag 5 januari 2020 organiseren wij een Nieuwjaarslunch van 12 tot 14 uur in het Dorpshuus: een gezellige activiteit om elkaar te ontmoeten en elkaar het beste te wensen voor 2020. Dit alles onder het genot van een heerlijke lunch.

Geef je op voor 2 januari 2020 via [email protected] onder vermelding naam, adres en telefoonnummer en het aantal volwassenen en eventueel het aantal kinderen tot 12 jaar. Vermeldt hierin ook eventuele dieetwensen. Kinderen van 0 tot 2 jaar zijn gratis, kinderen van 2 tot 12 betalen €5 en de kosten voor oudere personen zijn €7,50 per persoon.

Wilt u het verschuldigde bedrag uiterlijk 2 januari 2020 overmaken op bankrekening NL 73 RABO 0336 7382 18 ten name van Vereniging Hoenderloo’s Belang, onder vermelding van “Nieuwjaarslunch”. Wilt u liever contant betalen? Doe dan een envelop met uw gegevens en het verschuldigde bedrag uiterlijk 2 januari 2020 in de bus bij Paul de Jongh, Krimweg 17.

Cursus valpreventie
Wij organiseren bij voldoende belangstelling in februari een cursus valpreventie, gespreid over 4 bijeenkomsten. Op woensdagmiddag 15 januari wordt hierover een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd in het Dorpshuus. Zet deze afspraak dus in de agenda en mis het niet!

De start is om 14 uur en de toegang tot de voorlichtingsbijeenkomst is gratis. Door een financiële bedrage van Het Nieuwe Initiatief kunnen wij de eigen bijdrage voor de cursus per deelnemer beperken tot 40€. Als er minder dan 8 deelnemers zijn, dan verzetten wij de valpreventie naar een later moment. Hebben wij er (veel) meer dan 10, dan organiseren wij een 2e cursus.

Nieuw: Spelletjesmiddag op dinsdag
Vanaf dinsdag 14 januari 2020 organiseren wij een inloopmiddag van 14 tot 16 uur in het Dorpshuus. Je kunt genieten van een kop koffie met wat lekkers, een goed gesprek en je kunt allerlei spelletjes doen. Kortom: het wordt een gezellige middag!

De moestuin-kennis gevraagd!
Naast het Dorpshuus ligt een stuk grond, wat braak ligt. Wij hebben het plan opgevat om deze grond dit voorjaar om te vormen in een moestuin. Het beheren van de moestuin is een mooie aanvulling op de activiteiten van de inloop op dinsdag en vrijdag. Wij zijn daarom op zoek naar inwoners, die hier meer verstand van hebben dan wij: hoe richt je een moestuin in: in welke periode moet er wat gezaaid/geplant worden, om het hele jaar door te kunnen oogsten. Vindt u het leuk om hierin mee te denken of te doen: mail of bel dan even!

Wandelen met lunch
Wandelen is een gezonde bezigheid. Daarom willen wij wekelijks op een maandag-, dinsdag, woensdag- of donderdagmorgen om 11 uur starten bij het Dorpshuus. De wandeling zal ongeveer 5 km zijn. Aansluitend gaan wij genieten van een heerlijke lunch, bereid door jongeren van DHG.
Zij vinden het heel leuk om hieraan mee te werken. De kosten van de lunch zullen ongeveer 5€ bedragen. Wij horen graag wie er belangstelling hebben voor deze activiteit en naar welke ochtend uw voorkeur uitgaat.

Yoga-maandag
Wekelijks is er op maandagochtend van 9 tot 10.15 uur yogales onder leiding van Sandi Wieferink in het Dorpshuus.

Vanaf maandag 9 december 2019 komt daar een avondles bij. En omdat wij 's avonds niet in het Dorpshuus kunnen, gaan wij naar IKC Hei&Bos. Wij starten om 20 uur en eindigen rond 21.15 uur.

Voor het volgen van de yoga-lessen wordt gewerkt met een strippenkaart voor 5 of 10 keer en je neemt je eigen matje mee. De eerste kennismakingsles is gratis.

Dus vanaf nu is het yoga-maandag: je kunt 's ochtends of 's avonds terecht!

Inloopochtenden
Wekelijks worden op de vrijdag tussen tien en twaalf uur inloopochtenden in het Dorpshuus georganiseerd: Een laagdrempelige inloop voor iedere inwoner die daar behoefte aan heeft of het gewoon leuk vindt om anderen te ontmoeten. Voor een kopje koffie, voor advies en hulp op vele vlakken (computers, reparaties en formulierenhulp), voor een praatje of een spelletje. Kortom: Elkaar gezellig ontmoeten!

Handwerken en Knutsel Frutsel
Tijdens de inloopochtend op vrijdag kunt u ook handwerken. De handwerkgroep wordt geleid door Anly van Oostendorp. Daarnaast kan er ook geknutseld worden bij Knutsel Frutsel. Hierbij wordt u geholpen door Marijke de Jongh.

Dineren in het Dorpshuus
Elke maand wordt voor senioren een 3-gangenmenu geregeld in het Dorpshuus. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door Het Nieuwe Initiatief. Het menu voor de komende maand wordt bekendgemaakt via De Nieuwe Plaggensteker.

Andere activiteiten
Naast de bovengenoemde activiteiten is er dit jaar ook een Vrijetijdsbeurs georganiseerd, een stekjes- en plantjesmarkt, een Oogstruilmarkt en eens per kwartaal een dorpslunch.
De dorpslunch van 1 september 2019 was een groot succes. Er waren 80 inwoners, die genoten van een uitstekend verzorgde lunch. 

Wie zitten er achter Het Nieuwe Initiatief?
Onder de naam Het Nieuwe Initiatief werken een groep vrijwilligers uit Hoenderloo samen. Zij zetten zich actief in om de leefbaarheid voor alle inwoners te versterken door het ondersteunen en opzetten van initiatieven waarbinnen ontmoeten centraal staat. Het Nieuwe Initiatief is dus door en voor Hoenderlooërs.

U kunt Het Nieuwe Initiatief bereiken via [email protected] of telefonisch op 06-20992276 (Paul de Jongh).

 

Activiteiten poster 2019 HNI vanaf 10 uur

Contactgegevens

Telefoon:
Emailadres:
Niet mogelijk om de tooltip inhoud te laden