Gisteravond vond de finale plaats van het koersbaltoernooi in 't Dorpshuus. Na twee voorrondes kwamen 4 teams tegen elkaar uit op de groene koersbalmat en moesten de 'vreemde' ballen zo dicht mogelijk bij het witte balletje gerold worden. Een soms pittige klus bleek maar weer.

De Olde Leu, de Van Arkjes, sv Beatrix en de darters hadden de fnaleavond bereikt en alle teams speelden een wedstrijdje tegen elkaar. Vol enthousiasme en met veel inzet werd tegen elkaar gespeeld en werd iedere punt bejubeld. Af en toe lagen de bruine en zwarte ballen op ongeveer gelijke afstand van het witte balletje en dus moest er gemeten worden door de scheidsrechters Tijmen van Roekel en Frank Daemen. Deze mannen hebben ook dit jaar het initiatief genomen om dit koersbaltoernooi te houden en gezien het enthousiasme tijdens de speelavonden hebben ze daar heel goed aan gedaan. Heel veel plezier, leuke rivaliteit, veel saamhorigheid en soms een hoop kabaal. 

Na de drie wedstrijden kon de kampioen bekend gemaakt worden en het bleek dat de darters, net als vier keer eerder, wederom de beker in ontvangst mochten nemen. Ze hadden alle drie de finalewedstrijden gewonnen, al was het verschil met de nummer twee slechts 1 mager puntje.

koersbal 2022 1

De uiteindelijke uitslag:

1. Darters 57 punten, 2. sv Beatrix 56 punten, 3. Van Arkjes 51 punten, 4. de Olde Leu 38 punten.

De organisatie, de deelnemers en de vrijwilliger van 't Dorpshuus Daan worden bedankt voor deze mooie avonden in ons dorpsgebouw.

Klik op onderstaande button voor nog meer foto's.

klik hier voor de fotos