Wat een schitterende dag gisteren, zaterdag 12 november 2022. Geweldig mooi weer; droog, een lekker temperatuurtje en een weldadig zonnetje. Maar nog veel belangrijker, Sinterklaas kwam naar Hoenderloo en werd door heel veel kinderen en ouderen welkom geheten. Oh, wat is iedereen weer blij!

Doordat het paard van de familie van Bon, die al jaren de koets tijdens de intocht getrokken heeft, helaas kreupel is moest een andere oplossing gevonden vonden. De Sinterklaas express van het Lierderholt bood dé oplossing. Maar eerst was er verwarring alom aangezien er wel Pieten op het schoolplein stonden, maar Sinterklaas in geen velden of wegen te vinden was. Hij bleek op het verkeerde schoolplein te staan, namelijk die van het nieuwe lokaal (de oude peuterspeelzaal) bij de brandweerkazerne. Gelukkig wilden een aantal kinderen de Goedheiligman ophalen en naar het juiste schoolplein brengen.

sinterklaas intocht 2022

Daar werden handen geschud, tekeningen gegeven en iedereen was blij dat de Sint gelukkig weer officieel verwelkomd kon worden. Vanaf het schoolplein gingen de Sint en heel veel kinderen in de trein een rondje door Hoenderloo maken naar 't Dorpshuus. De route was iets aangepast omdat de trein niet de vaste route kon rijden, maar een stop op de schitterend versierde Plaggenstekersweg werd uiteraard wel gedaan. Men werd daar weer hartelijk ontvangen met warme chocolademelk en iets lekkers. Vervolgens bracht muziekvereniigng VIOS de optocht verder naar het Hoenderlose dorpsgebouw waar een prachtig kinderfeestje gevierd werd. Inclusief een schitterend optreden van een aantal kinderen, lekkers, veel muziek, cadeautjes en heel veel blije gezichten. Sinterklaas en Pieten, welkom in Hoenderloo!

Om nog meer foto's te bekijken van de intocht, klik op de postzegel hieronder.

postzegel sinterklaas

De redactie van Hoenderloo.nl had toestemming gekregen van de Sint om een groepsfoto te maken van hem en de Pieten die hij had meegenomen naar Hoenderloo. Die kunt u daar zien. Voor de Sinterklaasfans valt meteen op dat de vaste hoofdpiet er niet op staat; hij is met pensioen na 40 jaar trouwe dienst in Hoenderloo. Nog bedankt daarvoor oude Hoofdpiet! Gelukkig heeft de Sint een heel goede opvolger gevonden en had hij een nieuwe hoofdpiet bij zich.