Rijkswaterstaat start op vrijdag 5 augustus 20.00 met het groot onderhoud aan de A50 tussen de knooppunten Waterberg en Beekbergen in de richting van Apeldoorn. Vanwege de werkzaamheden is het 21 kilometer lange traject tot maandagochtend 22 augustus 05:00 volledig afgesloten.

Verkeer wordt omgeleid via de A12, A30 en A1. Ondanks deze omleidingsroute via snelwegen, verwachten we dat een deel van de weggebruikers de Veluwse wegen als alternatief wil gebruiken. Om het sluipverkeer te weren en de hinder te beperken nemen we extra verkeersmaatregelen.

Rijkswaterstaat heeft met provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, gemeente Ede, hulpdiensten, Vereniging Hoenderloo’s Belang en Otterlo’s Belang gekeken naar manieren waarop de leefbaarheid en veiligheid in Otterlo en Hoenderloo tijdens de afsluiting van de A50 kan worden geborgd. Samen hebben we besloten tot een tweetal extra verkeersmaatregelen op de Veluwe.

Deelenseweg tijdelijk éénrichtingsverkeer

De Deelenseweg heeft geen vrijliggende fietspaden We willen onveilige situaties tussen fietsers en sluipverkeer voorkomen. Daarnaast is het niet wenselijk dat sluipverkeer in Hoenderloo terecht komt en zich vanuit daar een weg gaat zoeken. De Deelenseweg (N804) maken we daarom tijdelijk éénrichtingsverkeer. De weg wordt afgesloten vanaf de Koningsweg (N311) voor verkeer richting Hoenderloo. Verkeer richting Hoenderloo en Deelen wordt omgeleid via de N310. Weggebruikers vanuit Hoenderloo richting Arnhem kunnen de Deelenseweg blijven gebruiken.

Verkeerslichten Otterlo

Om sluipverkeer in en door Otterlo te voorkomen en overlast te beperken, ontmoedigen we de route via de N310 door het plaatsen van verkeerslichten. Ongeveer 500 meter ten zuiden van EuroParcs De Wije Werelt komt een verkeerslicht te staan, dat het verkeer gedoseerd door Otterlo leidt. We voorkomen daarmee verkeersopstoppingen in Otterlo.

kaartje werkzaamheden a50 juli 2022

Advies aan weggebruikers

Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie, houd rekening met extra reistijd van minimaal 30 minuten en volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs de weg.

Omleidingen

Naast extra verkeersmaatregelen op de Veluwe zet Rijkswaterstaat in op grootschalige omleidingen voor het verkeer op de snelwegen. Ook adviseren we weggebruikers om hun reisgedrag aan te passen. Voor meer informatie hierover kijk op https://www.rijkswaterstaat.nl/GOA50waterberg-beekbergen

Werkzaamheden

De A50 in noordelijke richting tussen Arnhem en Apeldoorn krijgt nieuw asfalt. Daarnaast voeren we andere werkzaamheden uit, zoals het aanbrengen van markeringen, het herstellen van voegen, betonreparaties en het vervangen of vernieuwen van de vangrail. Met een volledige afsluiting van 16 dagen kunnen we in verhouding meer werk verzetten in minder tijd. De hinder voor de weggebruiker is daardoor het kortst. Ook kunnen we tijdens een langere afsluiting de veiligheid voor de weggebruiker én de wegwerker beter garanderen, dan bij kortstondige afsluitingen.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op https://www.rijkswaterstaat.nl/GOA50waterberg-beekbergen of bel met de (gratis) landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat 0800-8002 (7 dagen per week bereikbaar: ma t/m vr van 07.00 tot 20.00 uur en za en zo van 10.00 tot 18.30 uur).

 DIT IS EEN PERSBERICHT VAN RIJKSWATERSTAAT