Het was gisteren een mooie dag voor Hoenderloo en de plaats waar mensen bijeen waren gekomen hiervoor was museum de kleine Arcke. Daar werden contracten getekend voor de lange termijn waar het dorp beter van wordt.

Hoenderloo's Belang en De Vos Groep (DVG) zijn al geruime tijd in gesprek over onder andere het kermisterrein. Nu stelt DVG het terrein beschikbaar aan het dorp! Daar is gisteren een overeenkomst over gesloten. Onder andere Wim Vos van DVG was hiervoor naar de kleine Arcke gekomen en hij tekende samen met voorzitter van Hoenderloo's Belang Werner Ludwig.

tekenen contract kermisweiland

Voor het kermisterrein betekent dit overigens niet dat dat tot grote veranderingen gaat leiden, maar het dorp kan daar binnenkort gebruik van gaan maken, terwijl het tegelijk de bedoeling is dat het terrein gewoon open en groen blijft.

Ook voor het museum De Kleine Arcke, dat sinds kort door een aparte stichting bestaande uit dorpsbewoners wordt beheerd, lag een overeenkomst klaar. Zij hebben ook onder toeziend oog van dominee Heldring een langdurige contract getekend. Dankzij DVG zal de kleine Arcke nog lange tijd activiteiten kunnen ontplooien zoals ze dat gewend zijn.

tekenen contract kleine arcke

Alleen maar blijde gezichten en uiteraard moest daar op geproost worden.

tekenen contract proosten