Vandaag was het ook Burendag op IKC Hei&Bos en het bestuur wilde graag onder andere aan een nieuw speeltoestel voor de kinderen werken en aan het kippenhok. De weersomstandigheden waren vanmorgen nog prima, alleen de opkomst viel zwaar tegen. Naast drie leden van het bestuur waren nog 2 vaders aan het werk en één enthousiaste vrijwilligster. En die hebben zich vooral geconcentreerd op het nieuwe speeltoestel door onder andere het graven van gaten.

burendag 1

Vervolgens kwamen hier twee mooie houten palen in die stevig werdengezet door ze in beton te storten. Dat kan dit weekend mooi drogen zodat de palen, waar later een touwbrug in zal komen, maandag als de kinderen weer naar school komen, in ieder geval stevig staan. 

burendag 2

Net als de palen van de ren van het kippenhok, waar ook een begin mee is gemaakt. Op deze werkochtend was men duidelijk op zoek naar sterke mensen, aangezien het zeer fraaie 'Kabouterhuisje' van Activiteitencentrum De Krim opgehaald moest worden. Maurice van Wijk stopt er mee op 1 oktober en hij heeft het huisje aan de school van Hoenderloo geschonken. Deze mankracht is klaarblijkelijk tijdens deze burendagactivitet wel gevonden, want aan het einde van dag stond het huisje, dat twee jaar geleden door de famile Woensdregt was gemaakt voor de optocht van de kermis, op het sportveldje naast het IKC.

burendag 3

Geweldig dat dit prachtige huisje een derde leven krijgt op Hoenderlose bodem.