Gisteren heeft de Stichting Paardrijden Gehandicapten (SPG), die wat het mennen betreft de thuisbasis heeft op de Hoenderloo Groep, een prachtig bedrag overhandigd gekregen. Het goede doelenkoor Matrozenkoor Apeldoorn.nl was naar Hoenderloo gekomen om maar liefst €1500 te schenken aan een begeleidster van de Stichting en een pupil van de Hoenderloo Groep, die elke vrijdag les krijgt in het mennen.

cheque paardrijden gehandicapten

 

De SPG in Apeldoorn zet zich al vanaf 1981 belangenloos in om ruiters met een functiebeperking de mogelijkheid te bieden om op therapeutische wijze paard te rijden. Sinds 1995 verzorgt de SPG menlessen en koetstochten voor mensen met een functiebeperking. Ervaren en deskundige instructeurs, vrijwillige koetsiers zetten zich wekelijks in om dit allemaal mogelijk te maken. Uiteraard was men heel blij met het mooie bedrag, die heel goed van pas komt. Het zal vooral gestoken worden in materiaal zoals leidsels en dergelijke.

De Vereniging Matrozenkoor Apeldoorn is in 2008 opgericht en heeft als doel om door middel van zang en muziek gelden bijeen te brengen om goede doelen in de regio Apeldoorn (kleinschalige, sociaal/maatschappelijk) financieel te ondersteunen. De mannen lieten uiteraard ook horen waar ze vocaal toe in staat zijn en met hun gezellige Nederlandse liedjes brachten ze extra sfeer op de grote BBQ die op het internaat De Hoenderloo Groep werd gehouden. Een mooie afsluiting van een geslaagde Survival Run op deze dag. De weeromstandigheden waren perfect om deze gezamenlijke maaltijd en de overhandiging van die prachtige cheque buiten te doen.