Wat waren er veel kinderen en ouders gisteren in Hoenderloo om Sinterklaas en zijn zwarte Pieten welkom te heten. En wat was het gezellig!

Voordat men het door had kwamen de Spaanse gasten er al aan; ze stonden blijkbaar te trappelen om iedereen weer te zien. Op het schoolplein van IKC Hei&Bos was het heel druk en iedereen wilde graag dat Sinterklaas weer tussen de kinderen zou staan. Dit keer had hij ook muziekpieten meegenomen. Zols gebruikelijk had meneer van Bon ook tijd vrij gemaakt om Sinterklaas in een fraaie koets naar het schoolplein te rijden en later in een korte tocht richting 't Dorpshuus.

intocht sinterklaas 1

Maar eerst werden prachtige tekeningen aan de Sint gegeven, kregen heel veel kinderen een handje van hem en werd de Sint officieel welkom geheten door meneer Karel. Veegpieten waren de tijd blijkbaar vergeten en ze waren zo druk met vegen dat ze te laat kwamen. Gelukkig konden ze wel mee naar 't Dorpshuus. 

Via Veldheim en de altijd schitterend versierde Plaggenstekersweg (hier kreeg menigeen een lekker bekertje chocolademelk +) ging de lange stoet naar 't Dorpshuus waar een heerlijk kinderfeest gevierd werd. Iedereen is blij dat Sinterklaas en zijn zwarte Pieten weer in Hoenderloo zijn gekomen en uiteraard zijn de eerste cadeautjes alweer uitgedeeld. Dat er nog maar velen zullen volgen. 

Klik op de foto van Sinterklaas hieronder om meer foto's te bekijken van de super leuke intocht van Sinterklaas in Hoenderloo. 

intocht sinterklaas 2 2019