Korengroep Eensgezindheid heeft gisteren haar jaarlijkse novemberconcert gegeven in 't Dorpshuus, waarbij beide koren hun beste beentje voor hebben gezet.

Het zangkoor en het popkoor zongen om de beurt en zo zat er een lekker tempo in de avond. Of het met spanning te maken had zal altijd de vraag blijven, maar het begin was niet best. Beide koren kampen met een terugloop van leden en het hebben van minder stemmen was soms duidelijk te horen. Bij het zangkoor kwam er ook nog eens bij dat voor dit concert wat mensen afgevallen waren én dat dirigent Bart van de Brink nog maar een half jaartje voor het koor staat. Het openingsnummer ging echt helemaal de mist in, maar hoe knap is het dan dat de dames zich daarna in het tweede nummer heel knap meteen herstelden. Verder werd er prima gezongen en ging het ene liedje een stukje beter dan de ander bij beide koren. Vlak voor de pauze zongen beide koren samen een Abba-nummer en dat klonk als een klok. Hoe mooi is het als zo veel stemmen samen komen. Top!

zanguitvoering 2019

In de pauze een muzikaal intermezzo van de vaste pianiste van het zangkoor, Simone Donker. Dit keer speelde ze niet alleen schitterend, maar zong ze ook. Voor de eerste keer in Hoenderloo. Vooral het eerste nummer 'I don't know how to love him' uit Jesus Christ Super Star was indrukwekkend en kippenvel.

zanguitvoering 2019 2

Na de pauze begonnen beide koren bijzonder sterk. Het leek wel of de spanning er een beetje af was en de stemmen warm waren gezongen. Er werd goed en zuiverder gezongen en vooral de afsluiting van het concert was bijzonder goed. Het beste was blijkbaar voor het laatst bewaard en 'Can you feel the love tonight', door beide koren samen gezongen, was werkelijk schitterend. Al met al was het een mooi vocaal avondje in 't Dorpshuus.

klik hier voor de fotos