Vanmorgen om 08.00 uur was er al volop bedrijvigheid bij 't Dorpshuus. Een zevental dode bomen moesten er aan geloven en dat werd met grote middelen aangepakt.

 Om de bomen te verwijderen was een telekraan op de parkeerplaats van 't Dorpshuus gaan staan om de bomen weg te kunnen takelen. Hoenderloër Eddie Plant voerde de klus uit en had oud Hoenderloër en ETW-er Coen Spelde gevraagd hem te helpen. Samen hebben ze de klus met de kraanmachinist heel goed geklaard, later geholpen door Wim Huisman op de kraan.

bomen weghalen dorpshuus

Om de bomen aan de grond te krijgen werd Coen Spelde, hangende in de kraan, steeds in de bomen gehesen om kettingen te bevestigen en vervolgens de boom halverwege door te zagen. Zo kon iedere boom in twee stukken verwijderd en neergelegd worden op een deel van de parkeerplaats. Daar verrichtte Eddie Plant het grondwerk, later ook geholpen door Coen Spelde. Dat de bomen weg moesten was voor iedereen wel duidelijk, ze waren echt morsdood. De vergunning werd dan ook afgegeven door de gemeente. In een ochtendje werk is er een stuk licht en heel veel veiligheid gekomen achter 't Dorpshuus. 

Klik op de button hieronder om nog wat meer foto's te bekijken van deze klus.

klik hier voor de fotos