Gisteren heeft de vossenjacht van HAJO door een stukje Hoenderloo voor het grootste deel onder droge omstandigheden kunnen plaats vinden. Een kleine dertig kinderen hebben naarstig gezocht en aan iedereen die ze tegen kwamen gevraagd: "Bent u een vos?"

 Gelukkig waren maar liefst 16 Hoenderloërs bereid om ergens in een vastgesteld gebied hun 'vossenrol' in te vullen. Goed verspreid, zodat de kinderen het hele gebied moesten doorlopen om maar geen vos te missen. Zo konden ze bijvoorbeeld zo maar vlak naast de begraafplaats 2 omaatjes tegen komen.

vossenjacht 2019 1

De jongere kinderen kregen van iedere vos een mooie sticker en als ze het hele stickervel vol hadden konden ze terug naar 't Dorpshuus, waar uiteraard wat lekkers lag. De oudere kinderen moesten de letters verzamelen die ze van elke vos kregen en onderweg hingen letters en opdrachten, zodat ze een zin konden maken. Hadden ze die, dan konden ze ook richting 't Dorpshuus komen. En van iets lekkers genieten. Uiteindelijk hebben de kinderen gewonnen van de vossen. Goed gedaan!!

Het was een echt heel leuke en gezellige vossenjacht en het organiserende HAJO was er trots op dat zo veel kinderen en ouders waren gekomen. En natuurlijk de vossen ..... zonder hun was het nooit gelukt om een vossenjcht te houden. Bedankt allemaal!!!!!

vossenjacht 2019 2

Klik op de button hieronder om nog wat meer foto's te bekijken.

klik hier voor de fotos