Een goede en snelle aansluiting op het internet, dat is iets waar velen in de buitengebieden van veel dorpen naar smachten. Ook in Hoenderloo en gisteren is in Klarenbeek daarvoor de eerste sleuf gegraven.

 De landelijke overheid heeft bepaald dat iedereen moet kunnen beschikken over breedbandinternet en door Glasvezel Buitenaf, die vorig jaar ook bijeenkomsten heeft gehouden in 't Dorpshuus in Hoenderloo, gaat daar voor heel wat huishoudens voor zorgen. Ook een aantal Hoenderlose huishoudens hebben zich daarop ingeschreven en zoals het er nu uit ziet zullen zij in het tweede kwartaal van 2020 aangesloten worden op glasvezel.

glasvezel 1a

Gisteren werd de eerste rol glasvezel afgerold in Klarenbeek en wethouders van drie gemeenten gaven met het dichtgooien van een klein stukje sleuf met een bats het startsein voor een voor velen lang gekoesterde wens.

glasvezel 2

Als de grote klus van het leggen van glasvezel er eind 2020/begin 2021 op zit zijn 21.000 adressen op het platteland aangesloten. Tenminste de mensen die zich bij Glasvezel Buitenaf hebben aangesloten.