Een aantal aanwonenden die een brief hadden gekregen van gemeente Apeldoorn over de inloopavond gisteren in t Dorpshuus waren gekomen om vragen te stellen of informatie te krijgen over de plannen van het beklinkeren van de Meester Gangelweg en de Speldermarkweg tussen de Krimweg en de Middenweg. Het asfalt van beide straten gaat vervangen worden door duurzame rode klinkers.

 inloopavond gangelweg 1

Vier mannen van de gemeente waren aanwezig om uitleg te geven en de vragen te beantwoorden. Zo werden de bewoners een stuk wijzer, maar ook de gemeentemensen kregen soms nieuwe informatie. Bijvoorbeeld over de aanwezigheid van zinkputten op bepaalde plekken. 

inloopavond gangelweg 2

inloopavond gangelweg 3

Afhankelijk van de weersomstandigheden gaan de werkzaamheden ongeveer half februari beginnen en die kunnen een week of 5 in beslag gaan nemen. Uiteraard ook afhankelijk van wat het weer gaat doen. Het is de bedoeling dat alle 30 km wegen in Hoenderloo de landelijke uitstraling gaan krijgen met de rode klinkers. Dat zal echter gaan gebeuren als het asfalt in een betreffende straat aan vervanging toe is en dan pas gaat de metamorfose in die straat plaats vinden. De aanwezigen gisteren waren in ieder geval tevreden over hetgeen men te horen kreeg en zijn uiteraard benieuwd hoe het er uit gaat zien straks.