Deze winter laat de Hoenderloo Groep het bosgebied hoek Weikamperweg / Brouwersweg uitdunnen. Met deze uitdunning werken ze aan een goed bomenbestand met statige bomen gericht op de toekomst. Dit betekent dat er bomen worden weggehaald om de andere bomen meer ruimte te geven om verder te groeien. Het bosonderhoud is nodig om het bos vitaal, veilig en gevarieerd te houden.

 In week 51 zijn de te verwijderen bomen gemerkt met verf, waardoor vermoedelijk eind van die week 'zichtbaar' zal zijn welke bomen gekapt zullen worden. 

De Groendienst van de Hoenderloo Groep gebruikt voor deze onderhoudswerkzaamheden aangepast materieel om de schade aan andere bomen en aan de bosbodem zoveel mogelijk te beperken en werkt zorgvuldig voor plant en dier. Zo wegen ze zorgvuldig af welke bomen weg moeten. Ook wordt voor aanvang van de werkzaamheden bekeken of er bijvoorbeeld burchten of broedbomen van roofvogels aanwezig zijn in het werkgebied. En als die er zijn, worden er maatregelen genomen om deze te beschermen. Ze houden ook rekening met andere soorten die op de rode lijst staan.

Ze doen dat volgens de richtlijnen van de Gedragscode Bosbeheer.

De daadwerkelijke zaagwerkzaamheden vinden plaats in de winter. Het kan het zijn dat men enige (geluids-)overlast ervaart of dat sommige paden slecht toegankelijk of tijdelijk afgesloten zijn.

Na afloop van de werkzaamheden zullen alle paden weer hersteld worden.

Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de boswerkzaamheden kan men terecht bij;

Frits Essenstam  0627526501 of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

hoenderloo groep logo