Details
Wij zijn een prachtig muziekkorps, bestaande uit het fanfare-, tamboer- en leerlingenorkest en niet te vergeten ons dwei...

Wij zijn een prachtig muziekkorps, bestaande uit het fanfare-, tamboer- en leerlingenorkest en niet te vergeten ons dweilorkest De Buntbloasers.

VIOS is een fanfare orkest, opgericht in 1920. Nu in 2008 hebben we ongeveer 40 leden bij het fanfareorkest, tamboerkorps, dweilorkest de Buntbloasers en het leerlingenorkest. Met name op dit laatste orkest zijn wij trots, want zes leerlingen gaan dit voorjaar op voor hun A diploma en kunnen dan mee spelen in het A orkest. Ons leerlingenorkest wordt geleid door Jan Willem Versteeg, wat hij getuige de prestaties van onze leerlingen uitstekend doet. Het enthousiasme van deze leerlingen is de toekomst van onze fanfare. Ons tamboerkorps wordt geleid door Joop Rolfes en komt regelmatig in actie samen met het orkest of alleen. Ook zij doen het uitstekend en zijn de steunpilaren van het fanfareorkest, zowel op straat als met de jaarlijkse winteruitvoering. Ook bij de tamboers zitten een aantal getalenteerde leerlingen. De dirigent van het fanfare orkest is Gerrit Kleinhulze. Onder zijn leiding maken we een gevarieerd programma, van marsen tot pop, van film tot klassieke muziek. Onze muziekcommissie staat garant voor elk jaar weer een goede muziekkeuze. Wij repeteren elke maandagavond in het Dorpshuus te Hoenderloo, een uitstekende en gezellige locatie om goed muziek te maken. De tamboers repeteren elke woensdag avond. Samen verzorgen wij onder andere serenades en ondersteunen we evenementen in Hoenderloo, zoals de kermis, Sinterklaas en de kerstmarkt. De Buntbloasers organiseren elk jaar het Buntbloasers festival. Ook verzorgen zij optredens op de braderie in Hoenderloo en bezoeken ze andere dweilfestivals.

Muziekvereniging VIOS is de muziekvereniging van Hoenderloo en bestaat uit een fanfare, slagwerkgroep en leerlingenorkest. Naast de jaarlijkse winteruitvoering op de laatste zaterdag van januari in ’t Dorpshuus vrolijkt VIOS meerdere Hoenderlose momenten muzikaal op met haar muziek en ook in andere dorpen verlenen de Hoenderlose muzikanten regelmatig hun medewerking. De fanfare repeteert iedere maandagavond in ’t Dorpshuus, de slagwerkgroep iedere woensdagavond in de oude Kakelhof en de leerlingen krijgen les op vrijdagmiddag in ’t Dorpshuus.

 

Contact: 055 - 3782450

Email: evanc@planet.nl

Website: www.vioshoenderloo.nl

Meer
Recent Photos
Link copied to your clipboard
Filter tijdlijn:
Gepinde items
Recente activiteiten
Er zijn hier nog geen activiteiten
Niet mogelijk om de tooltip inhoud te laden