Groep informatie
Groep titel:
Groep omschrijving:

Wij zijn een prachtig muziekkorps, bestaande uit een fanfare, een slagwerkgroep en niet te vergeten ons dweilorkest De Buntbloasers.

VIOS is een fanfare orkest, opgericht in 1921. 

Onze slagwerkgroep wordt geleid door Jan van Lienden en komt regelmatig in actie samen met het orkest of alleen. Ook zij doen het uitstekend en zijn de steunpilaren van het fanfareorkest, zowel op straat als met de jaarlijkse winteruitvoering. De dirigent van het fanfare orkest is Luuk Bakker. Onder zijn leiding maken we een gevarieerd programma, van marsen tot pop, van film tot klassieke muziek. Onze muziekcommissie staat garant voor elk jaar weer een goede muziekkeuze.

Wij repeteren elke maandagavond in het Dorpshuus te Hoenderloo, een uitstekende en gezellige locatie om goed muziek te maken. De tamboers repeteren elke woensdag avond in school IKC Hei&Bos. Samen verzorgen wij onder andere serenades en ondersteunen we evenementen in Hoenderloo, zoals de kermis, Sinterklaas en de kerstmarkt. De Buntbloasers verzorgen optredens op de braderie in Hoenderloo.

Muziekvereniging VIOS is de muziekvereniging van Hoenderloo en bestaat uit een fanfare, slagwerkgroep. Naast de jaarlijkse winteruitvoering op de laatste zaterdag van januari in ’t Dorpshuus vrolijkt VIOS meerdere Hoenderlose momenten muzikaal op met haar muziek en ook in andere dorpen verlenen de Hoenderlose muzikanten regelmatig hun medewerking. 

 

Contact: 055 - 3782450

Email: evanc@planet.nl

Website: www.vioshoenderloo.nl

 

De Hoenderlose Muziek bestaat inmiddels 100 jaar. Bij het 75-jarig bestaan is de geschiedenis tot op dat moment opgetekend. Klik hier om dat te kunnen lezen.

Website:
Niet mogelijk om de tooltip inhoud te laden