Vanmorgen heeft er in 't Dorpshuus een gesprek plaats gehad met verschillende partijen over Hoenderloo en het terrein van De Vos Groep (DVG), het voormalige terrein van de Hoenderloo Groep/Jongenshuis.

Het gesprek was georganiseerd om de zorgen te bespreken die In het dorp leven over overlast die er plaats vindt en recente vervelende inidenten. Het gesprek stond al even gepland en aan tafel schoven vertegenwoordigers van DVG, bijna alle zorginstellingen, dorpsagente Petra van Doorn, leden van Leefbaar Hoenderloo, van de dorpsraad, inwoners waaronder bewoners op het terrein van DVG, de dorpscontactpersoon en vertegenwoordigers van de gemeente, aan. Er werd open en constructief gepraat en het hoofddoel was overduidelijk; veiligheid voor de inwoners van het dorp, zowel als die van het terrein van DVG. Er zijn heel goede opties besproken en duidelijk werd dat iedereen behoefte heeft aan een vervolg van dit gesprek zodat het doel zo veel mogelijk bereikt wordt. Openheid en gezamenlijkheid zijn daarbij o.a. van groot belang. Een uitgebreider bericht  over dit gesprek zal in november in de Nieuwe Plaggensteker komen te staan.

Vanuit DVG werd gevraagd om een mailadres openbaar te maken waar men zaken kan melden waar men bezorgd over is of als men klachten heeft die betrekking hebben op het terrein van DVG:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.