Op de laatste dag van het Hoenderlose Zomerfeest vindt ieder jaar de optocht door een deel van het dorp plaats. Iets wat bij sommigen al maanden de gemoederen bezig heeft gehouden. 

Bij het opstellen op de Elisabethweg bleek al dat de optocht een stuk korter was dan de afgelopen jaren het geval was en zeker dan in de gloriejaren. Toen was de Elisabethweg bijna te kort om de deelnemers te kunnen laten opstellen; dat was nu wel anders. Maar niet getreurd en gelukkig was het niveau van de deelnemende creaties wel hoog. Met het geweldige muziekkorps van VIOS voorop werd de ronde door het dorp gemaakt en onderweg was de animo enorm. Het was druk en velen konden genieten en een stem uitbrengen voor wie men vond dat de publieksprijs zou moeten winnen. 

De weersomstandigheden waren hartstikke goed en zo kon de optocht echt een mooi succes worden. Na afloop verzamelden alle deelnemers en nog veel meer dorpsgenoten zich op het feestterrein waar in de feesttent de uitslag bekend gemaakt werd. Bij de loopgroepen wonnen de 22 kinderen met hun ouders die het thema eten hadden gekozen. Een heleboel koks en ze hebben allemaal de hele afstand afgelegd.

kermis 2023 optocht 2

Bij de kleine wagens won de heel mooie creatie Grote wasjes, kleine wasjes. Er was een heel grote wasmachine gemaakt, een ware witwasser. Ze hadden onderweg helaas motorpech, maar kregen hulp van een inwoner om zo te hele route toch af te kunnen maken. Super Fred!

kermis 2023 optocht 3

Bij de grote wagens waren er 4 gegadigden en vooral wie zich de nummer 1 mocht gaan noemen hing als een spannende wolk in de feesttent. Uiteindelijk bleek de jury een goede keuze gemaakt te hebben, want de publieksprijs en de juryprijs waren voor dezelfde groep. De vriendengroep van de Kromme Eik, een begrip in Hoenderloo, won met hun schitterende wagen die ging over het 100 jarig bestaan van Radio Kootwijk als zendlocatie. Ze hadden het karakteristieke hoofdgebouw heel mooi nagebouwd, inclusief de waterpartij ervoor en de zo typerende vloer. Het complete plaatje klopte en was was deze vriendengroep blij met hun prijzen. Dat is even goed gevierd en zo hoort het ook.

kermis 2023 optocht 1

Gefeliciteerd winnaars!!!

Klik op onderstaande foto om nog meer foto's te bekijken van de optocht 2023.

kermis 2023 optocht 4