Korengroep Eensgezindheid heeft gisteren het publiek in de grote zaal van 't Dorpshuus getracteerd op een heerlijke zangavond. Zowel het grote koor Eensgezindheid als popkoor Unity hebben hun beste vocale beentje voor gezet en laten horen waar men toe in staat is. De constante wisseling tussen beide koren tijdens dit optreden, men zong om en om, is nog steeds een gouden greep. Zo zit er veel variatie in het programma wat betreft het repertoire. In de goed gevulde zaal kon men genieten van mooi gezongen liederen, al ging het ene nummer uiteraard wat beter dan de andere. Een overgang van het Duitse Bürgerlied zo maar naar een heel aparte, maar mooi bewerking van het Imagine van John Lennon was heel normaal. Beide koren kwamen heel goed uit de pauze en wisten een paar hoogtepunten van de avond naar voren te brengen: Frieden en Tibie Pajom door Eensgezindheid en bijvoorbeeld een kippenveluitvoering van All of Me door Unity. Er was dus genoeg te genieten tijdens een mooie Zangavond, die traditioneel werd afgesloten met twee gezamenlijk gezongen liederen.

zanguitvoering 1

 Het publiek kreeg een extraatje net voor de pauze met een optreden van een dwarsfluitiste en pianiste die twee nummers ten gehoren brachten. Vooral het bekende Blowing in the Wind kreeg veel bijval en werd heel mooi en volop meegezongen door iedereen in de zaal.

Na de pauze stal gastdirigent Wouter even de show. Hij gaat steevast met zijn moeder mee naar de zang, kent waarschijnlijk alle nummers en hij mocht het lied Lindentree dirigeren. Hij pakte zijn moment volop en het lied klonk als een klok. Dat houdt in dat hij het uitstekend gedaan heeft en hij genoot van het moment én van het welverdiende applaus na zijn optreden. 

zanguitvoering 2

Klik op de link hieronder om nog wat meer foto's van de zanguitvoering te bekijken.

klik hier voor de fotos