De circa 40 vrijwilligers die vandaag hebben meegedaan aan de tweede Doedag van 2018 hebben met elkaar een heleboel werk verricht. Er is papier geprikt, er zijn plaggen gestoken en gelegd voor de plaggenhut, er is geschoffeld, er zijn struikjes gepoot, de ramen van 't Dorpshuus zijn gezeemd en van dit dorpsgebouw kreeg het houtwerk buiten ook een schoonmaakbeurt. Verder is een deel van het Plaggenstekerspad met een bladblazer helemaal schoon gemaakt, hebben verschillende banken een schoonmaakbeurt gekregen en hebben er op een aantal plekken snoeiwerkzaamheden plaats gevonden. 

doedag 2

 Dat vele handen licht werk maken is duidelijk gebleken en ondanks dat het bij de start vanochtend nog tegen het vriespunt aan zat werden de weersomstandigheden steeds beter en lekkerder. Beter kon eigenlijk niet en er werd deze keer dan ook weer veel plezier beleefd met elkaar aan deze traditionele Doedag. Die afgesloten werd met een gezamenlijke lunch in 't Dorpshuus.

doedag 3

Deze maaltijd wordt steevast door één van de HZV-leden, die deze dag organiseert, gesponsord en dit keer had Dros Schoonmaakdiensten de eer. Die had er voor gezorgd dat restaurant de Ruggestee een prima lunch had neergezet en zo kon onder het genot van soep en broodjes nog even lekker nagepraat worden over een weer geslaagde Hoenderlose Doedag. Die, zoals eerder al op deze site stond, een extra handje had gekregen van wethouder van Apeldoorn Wim Willems, die geruime tijd heeft meegekregen hoe leuk en verbindend een dergelijke dag is.

Klik hieronder om nog wat meer foto's te bekijken.

klik hier voor de fotos