Acht Hoenderlose kunstenaars en ambachtslieden hebben de handen ineen geslagen en geven het publiek morgen een unieke kans om hun werken te bewonderen. Daarmee staat deze moederdag bij heel wat mensen in het teken van kunst.

0005850 Dorpsraad Hoenderloo stickers 800x200mm LR Pagina 2

Bezoekers kunnen onder meer schilderkunst, beeldende kunst, keramiek, taxidermie, muziek, glaswerk en quilt bewonderen tijdens een route van ongeveer 5 km, die te voet of per fiets makkelijk te doen is. Het startpunt is in museum de kleine Arcke aan de Heldringweg 17 en daar kan men de eerste werken al bekijken tussen 11.00 en 16.00 uur. De routekaart die men hier ontvangt brengt de bezoekers langs de ateliers van de kunstenaars en ambachtslieden, die allemaal lid zijn van de recent opgerichte Kunstkring Hoenderloo  en heel graag in hetzelfde tijdsblok bezoekers willen ontvangen. Men geeft uitleg, toont eigen werk en op sommige plekken kan men als bezoeker ook zelf aan de slag gaan. 

Naast het bezoek aan de ateliers kan men uiteraard tijdens de wandeling of fietstocht ook genieten van de prachtige natuur met het geweldige jonge groene loof aan de bomen in en om Hoenderloo. De eerste Hoenderlose Open Atelier Route is zeker een aanrader. 

kunstroute 2023 deelnemerblad 2