Afgelopen zaterdag konden de inwoners van Hoenderloo meehelpen om het dorp 'zomerklaar' te maken door de handen uit de mouwen te steken tijdens de eerste Doedag van dit jaar. Hans Essenstam had vanuit de organiserende Hoenderlose Zaken Vereniging (HZV) veel taken verzameld, maar velen bleven liggen. De opkomst was niet best.

's Morgens hadden zich een kleine 20 mensen verzameld in 't Dorpshuus, waarvan velen lid waren van de H.Z.V. Zij stelden ook hun materiaal belangenloos beschikbaar voor deze Doedag. Na de koffie ging iedereen een taak uitvoeren die men zelf uitgekozen had. Zo ging men papier prikken in het dorp, werden de vlaggenmasten bij Veldheim en 't Dorpshuus schoon gemaakt, werden nog wat banieren die aan lantaarnpalen hingen weggehaald en was het verder met name druk bij 't Dorpshuus en het Muziekbos. De banken op het pleintje voor het dorpgebouw werden geschilderd, er werd geknipt en gesnoeid, geschoffeld en het terreintje rechts van 't Dorpshuus werd opgeknapt zodat er een fraaie tuin kan ontstaan voor Het Nieuwe Intitiatief.

doedag 2023

Na afloop kon er gezellig en smakelijk nagepraat worden door de lunch die deze keer was aangeboden door HZV-lid restaurant de Veluwe. Het was in ieder geval heel jammer dat maar zo weinig inwoners gehoor hadden gegeven aan de oproep om mee te helpen op deze werkmorgen. Of de Doedag op deze manier nog een toekomst heeft is maar zeer de vraag. Hulde aan iedereen die de handen wel uit de mouwen hebben gestoken op deze Doedag.

Klik op onderstaande afbeelding om nog wat foto's te bekijken van deze Doedag.

bord doedag 2023