Gisteravond kon muziekvereniging VIOS eindeljk weer in 't Dorpshuus haar tradiotionele winteruivoering geven op de laatste zaterdag van januari. Door corona had deze twee jaar niet door kunnen gaan en de muzikanten hadden er duidelijk zin in. Voor een volle zaal gaven ze een geweldig goed concert; het was genieten.

VIOS mag er trots op zijn dat ze een fanfare en een slagwerkgroep heeft, dat is niet iedere muziekvereniging gegeven. De slagwerkgroep liet weer aan de mensen in de zaal horen hoe mooi het is om samen in een dergeljke samenstelling muziek te maken. Onder de bezielende leiding van instructeur Jan van Lienden werden de arrangementen vlekkeloos gespeeld en de slagwerkers deden net lijken of het een makkie is om te trommelen. Niets is minder waar en men had het zich zeker niet makkelijk gemaakt met bepaalde werken. Een aantal slagwerkers spelen ook in de fanfare en het is altijd weer een cadeautje als de fanfare en de slagwerkers het concert gezamenlijk afsluiten.

Uiteraard kunnen nieuwe muzikanten, beginnende of ervaren, aansluiten bij de Hoenderlose Muziek. Men wordt goed opgeleid om later deel te kunnen nemen aan het concert. Twee jonge leerlingen kregen gisteren de vuurdoop. Joep van Veldhuizen is een leerling bij de slagwerkgroep en hij liet even horen wat hij allemaal al kon op de trommel. Dat was indrukwekkend en ook de Joepmars speelde hij perfect.

vios winteruitvoering 2023 Joep

Bij de fanfare heeft Devin Plant voor de eerste keer tussen zijn muziekcollega's gezeten en heeft hij 1 nummer mee gespeeld op de hoorn. Het was top!

vios winteruitvoering 2023 devin

Het was het eerste concert van VIOS met de nieuwe dirigent Thomas Lowe. Hij staat nog maar 3 maanden voor de Hoenderlose fanfare en het leek er sterk op dat zijn invloed al heel goed merkbaar was. Er stond een zeer enthousiaste en dynamische dirigent voor de groep en gezien zijn vrolijke uistraling was hij zeker tevreden over de prestatie van zijn korps. Het viel veel mensen in het publiek op dat er al een flinke kwalitatieve inhaalslag is gedaan en dat geeft uiteraard heel veel vertrouwen voor de toekomst. 

vios winteruitvoering 2023

VIOS gaf gisteren een geweldig concert en daar werd volop van genoten vanuit de zaal. De staande ovatie aan het einde was zeker dubbel en dwars verdiend. Gelukkig hoeft men niet helemaal tot volgend jaar januari te wachten om VIOS weer te horen spelen, al lijkt het nu al een aanrader om die datum toch maar vast vrij te houden. Tussendoor laat VIOS vast en zeker ook nog wel een aantal keren van zich horen.

Om nog wat foto's van de Winteruitvoering te bekijken, klik op onderstaande logo van VIOS.

logo vios nieuw