Gisteren heeft de Hoenderlose Zaken vereniging (HZV) er weer voor gezorgd dat er een fraaie dorpskerstboom in Hoenderloo staat te pronken. Een mooi baken van licht in deze donkere dagen voor ongeveer een maand. 

's Morgens vroeg zijn de mensen van loon- en grondverzetbedrijf het bos in gegaan op de plek waar ze toestemming voor hebben om een fraaie grote boom om te zagen en hebben een pracht exemplaar mee terug genomen naar de vaste standplaats van de dorpskerstboom voor 't Dorpshuus. In het bos is met een speciale mal de stam onderaan op maat gemaakt en bij het dorpsgebouw kon deze dan ook met de kraan makkelijk en snel geplaatst worden. Men weet door de ervaring van jaren ook precies hoe men het moet aanpakken.

kerstboom plaatsen 2022 1

's Middags stonden meerdere leden van H.Z.V. klaar om in de bittere koude de lampjes in de boom te hangen. Ook dat is inmiddels een klus die men goed in de vingers heeft, maar bij meerderen waren die wel heel erg koud. Dankzij de hoogwerker die door schoonmaakbedrijf Dros, inclusief medewerker Dennie van Westerneng, beschikbaar was gesteld. Er zijn weer heel wat LED-lampjes in de boom gehangen, al is het iets minder dan normaal omdat de boom iets kleiner is.

kerstboom plaatsen 2022 2

Heerlijk, de boom staat weer en hopelijk zal vanaf komende week in meer delen van Hoenderloo de kerstverlichtingen en -versieringen verschijnen zodat het dorp zoals ieder jaar een fraai kerstdorp wordt. 

Klik op onderstaande foto om nog wat foto's te bekijken van het plaatsen van de kerstboom.

kerstboom plaatsen 2022 3