Op 10 maart 2017 gingen de vrijwilligers, die de nieuwe plaggenhut langs het Plaggenstekerspad wilden gaan maken, voor de eerste op pad om de eiken die men dacht nodig te hebben op De Hoge Veluwe om te gaan zagen. Na een immense tijdrovende klus, maar waar de makers heel veel plezier aan beleven, groeide en groeide het gebouwtje verder en verder en elke week kwam er weer iets bij. Het vaste werkmoment was de maandagmorgen en dat is nog steeds zo. Vandaag stonden ze er weer en wat een mooi moment dat ze nu daadwerkelijk plaggen konden gaan leggen op het dak.

plaggenhut 3

 Vorige week had men, met een vernuftig apparaat dat door Hans Essenstam was gemaakt, de eerste plaggen op De Hoge veluwe gestoken en de aanhanger van de trekker lag er vol mee. Plaggen met verschillende soorten heide en buntgras, een mooie mix van wat straks op het dak kan gaan groeien. De plaggen moeten zich door de wortels van vast gaan zetten aan het gaas dat op het dak door de vrijwilligers is bevestigd. 

plaggenhut 4

Op gezette plekken zijn dwarsbalkjes bevestigd op het dak om er voor te zorgen dat de druk van de plaggen beter verdeeld wordt en niet alleen maar op de onderste plank rust. Er is flink doorgwerkt vandaag, wellicht ook om een beetje warm te blijven. Het was knap frisjes, maar gelukkig deed een vuurtje weer goede diensten. De Hoenderlose plaggenhut komt steeds dichter bij de voltooing. Weer een stapje verder. Er liggen nu overigens veel meer plaggen, een tijdrovend klusje, dan op de foto's hierboven. Ga u er maar gerust eens van overtuigen door er een kijkje te nemen.