Vandaag de laatste dag van het Hoenderlose Zomerfeest en dan vindt traditioneel de optocht door een groot deel van Hoenderloo plaats. Met ook dit jaar weer fantastische deelname.

De afgelopen tijd hebben verschillende inwoners hard gewerkt aan een creatie om goed mee voor de dag te komen tijdens deze ronde door het dorp. Die vond plaats onder tropische omstandigheden en daardoor waren onderweg twee extra drinkstops ingepland voor de muzikanten van VIOS, die voor de optocht uit liepen. Er werd onderweg echt genoten van de optocht door zowel de deelnemers als het vele publiek langs de route. Gelukkig werd de hitte niemand te veel en kwam iedereen zonder kleerscheuren aan bij het eindpunt, het feestterrein aan de Arckelaan. 

De jury had op het startpunt aan de Elisabethweg alle deelnemende creaties goed bekeken en onderweg deden ze dat nog een keer. Tijdens de optocht werden ook formulieren uitgedeeld om het publiek uit te nodigen ook een stem uit te brengen. De publieksprijs was voor de schitterende Mexicaanse wagen van de groep Krap An.

kermis 2022 optocht 3

De prijzen werden in een zeer broeierige feesttent uitgereikt door de organisatie van het Zomerfeest, het Oranje Comité Hoenderloo. De stemming in de tent was zeer uitgelaten en het was het zoveelste super gave dorpsfeest van deze feestweek. Er was echter ook een minder leuk onderdeel, er werd namelijk afscheid genomen van dé Hoenderlose DJ Karel Wolffensperger, die na 46 jaar zijn discotheek laten we maar zeggen aan de wilgen hangt. Hij heeft vele jaren een groot aandeel geleverd aan de Hoenderlose kermis en daarvoor werd hij bedankt door de organisatie en apart door een aantal dorpelingen. Ook het publiek liet de waardering voor zijn inzet dubbel en dwars horen.

kermis 2022 optocht karel

De jury had voor de loopgroepen uiteindelijk de meeste punten voor Dewy en Saskia, zij wonnen dit onderdeel dus.

kermis 2022 optocht 4

De prijs waar het voor velen om gaat is die van de grote wagens en ook dit keer bleek dat net als bij de laatste optocht in 2019 het tot op het laatst ging om dezelfde groepen. Krap An en de buren/vrienden van de Weikamperweg/Brouwersweg. De eerste prijs ging net als toen nipt aan Krap An voorbij en dus won de groep de Streamers van Jack Brouwer (zonder daar de anderen van die grote groep tekort te doen) voor de tweede keer op rij met hun wagen. Er was ook veel werk gestoken in deze wagen met heel veel wereldberoemde filmsterren.

kermis 2022 optocht 2

Het was weer een schitterende optocht en een geweldig sluitstuk van een prachtig Zomerfeest 2022, die de boeken in gaat als een zeer hete editie. Er zijn heel veel foto's gemaakt van de optocht en die kan men bekijken door op onderstaande button te klikken. Ga er maar even voor zitten.

klik hier voor de fotos