Vanavond heeft men op het feestterrein aan de Arckelaan deel kunnen nemen aan een wedstrijd bijlwerpen. In veel landen een zeer serieuze sport en de deelnemers tijdens het Hoenderlose Zomerfeest hebben vol overgave meegedaan.

Dat het lastiger is dan men zo van te voren kon inschatten was al snel heel duidelijk. Na een oefenworp ging het voor het echie. Niet alle bijlen kwamen netjes in de roos terecht of op het houten blok, maar het overgrote deel leverde toch wel punten op. Uiteindelijk mocht iedereen proberen in twee keer een serie van 3 worpen zo veel mogelijk punten te bemachtigen. De veiligheid werd daarbij door de organisatie geen seconde uit het oog gelaten.

Uiteindelijk was het de jongste deelneemster Naomi van Veldhuizen die bij de dames de meeste punten bijeen had gegooid. De kampioene!

kermis 2022 bijlwerpen naomi

Bij de mannen was een barrage nodig om te bepalen wie zich de kampioen mocht noemen. Yaniek Schmidt, Hans Modderkolk en Joost Coldenhoff moesten nog extra 3 keer gooien en die serie werd duidelijk door Joost gewonnen. 

kermis 2022 bijlwerpen joost

Om meer foto's te bekijken van het bijlwerpen, klik op onderstaande button.

klik hier voor de fotos