In 2019 vond het vogelschieten voor de laatste keer plaats in Hoenderloo tijdens het Zomerfeest en de kans dat Wim Wolfswinkel de titel van schutterskoning eindelijk zou moeten inleveren na 3 jaar zat er dus goed in. Het gebeurde in de tweede schietbeurt al.

In totaal deden maar liefst 131 Hoenderloërs en oud inwoners van het dorp mee om de felbegeerde ere-tiel in de wacht te slepen. De vogel werd beetje bij beetje verder ontmanteld en voordat Meine Dijkstra het laatste schot loste hing deze al een tijdje op slechts nog een paar vezels. Maar je moet hem wel goed raken en dat deed hij en daarmee schaart hij zich in een rijtje van naar verluidt slechts 3 personen die zich maar liefst 2 keer tot de Hoenderlose schutterskoning hebben kunnen laten kronen. De eerste keer voor Meine was in 2016 en dan nu zes jaar later weer. Het gejuich over het kermisterrein was zeker niet minder dan de eerste keer. 

Bij de jeugd lag de vogel er al veel eerder af en het was Ronan Plant die deze vogel ter aarde deed storten. Hij mag zich dus een jaar lang de jeugdschutterskoning van Hoenderloo  noemen. 

kermis 2022 vogelschutters

Klik op de button hieronder om nog een heleboel foto's te bekijken van het vogelschieten.

klik hier voor de fotos