De N304 naar Otterlo is al een tijdje dicht en dat gaat ook nog wel even duren. Er vinden werkzaamheden plaats voor een nieuwe waterleiding van Vitens. Daarmee is men begonnen in Otterlo, maar sinds vandaag vindt dat ook plaats vanuit Hoenderloo.

Gisteren aan het einde van de middag zijn alle machines en materialen gebracht naar het begin van het Dabbelosepad en vandaag heeft men voor het grootste deel besteed aan de voorbereidingen voor het boren. Het is de bedoeling dat men vanaf deze plek richting Otterlo een boorkop de grond in stuurt en die gaat uiteindelijk 700 meter ver. Daar blijkt een piketpaaltje in de grond te staan en men zal daar straks precies uit gaan komen.

n304 waterpijp 2021 1

Nadat men die afstand heeft bereikt wordt de boorkop weer terug gehaald en zullen de zeer lange buizen in de ontstane ruimte worden gebracht. Deze buizen liggen overal op de N304 en ook in ons dorp te wachten om de grond in te gaan.

n304 waterpijp 2021 2

De werkzaamheden vanaf het Dabbelosepad zullen toch wel een aantal dagen in beslag nemen en volgens verwachting gaat men ook komend weekend gewoon door. Later zal vanaf de Harskampweg ook onder het bos geboord gaan worden en dan zal dit fietspad tijdelijk afgesloten zijn.