Vandaag is het de landelijke natuurwerkdag en dat is uiteraard echt iets voor een school als IKC Hei&Bos. Leerlingen van de bovenbouw hebben dan ook vanmorgen heerlijk in de natuur gewerkt.

Al 20 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving. Scholen kunnen zich inschrijven om op de eerste vrijdag de helpende hand toe te steken in de natuur.

De leerlingen en begeleiders van Hei&Bos zijn vanmorgen middels een lekkere wandeling van school naar het gebied Schenkenshul gewandeld, alwaar vrijwilligers uit het dorp, iemand van de stichting Landschapsbeheer Gelderland en Staatsbosbeheer aanwezig waren om de groep op te vangen. Na een korte uitleg kreeg iedereen handschoenen, een helm en snoeimateriaal om het natuurgebied te verlossen van  Amerikaanse vogelkers.. Het was zeker frisjes, maar het zonnetje scheen ook en als je hard werkt krijg je het vanzelf warm. En hard gewerkt hebben de kinderen en begeleiders zeker. Ze hebben hele stapels takken gemaakt en daarmee dit stukje Hoenderlose natuur 'bevrijd' van wat in de volksmond ook wel bospest wordt genoemd. Goed gedaan allemaal!

natuurwekdag IKC 2021