Vorig jaar hadden een aantal buurtjes van de Speldermarkweg de hoofden bij elkaar gestoken in heftig coronatijd en werd het idee voor een jeu de boulestoernooi geboren voor de eigen straat. Vorige week is de tweede editie van start gegaan en wellicht is er een traditie geboren.

 

jeu de boules smw 2021 1

Komende woensdag wordt de tweede speelronde gespeeld van dit samenzijn dat vooral bedoeld is om een stuk gezelligheid in de straat te krijgen. Die is er sowieso wel in dit gedeelte van de Speldermarkweg en menig buurtje ging de sportieve strijd aan op één van de twee banen bij de ondergrondse containers op de hoek van de Speldermarkweg en de Krimweg. Jammer genoeg moesten ze van te voren wel flink hondenpoep ruimen aangezien er blijkbaar toch mensen zijn die de uitwerpselen van hun huisdier daar (en elders) niet opruimen. Men verzoekt dat om dat in het vervolg wel te doen. Zoals het hoort.

Naast een grote mate van gezelligheid gaat het toch ook om de 'knikkers' en er wordt behoorlijk fanatiek gespeeld door sommigen. Daar hoort soms ook  het precies meten bij en dat wordt dan ook vakkundig aangepakt en gade geslagen. Alles om uiteindelijk de winnaars van vorig jaar, Henry Zeevalkink, te kunnen onttronen.

jeu de boules smw 2021 2

Jong en oud is aanwezig bij dit toernooi, dat met een hapje en een drankje nog gezelliger is. 

jeu de boules smw 2021 3

Hoenderlose kampioenschap

Naar aanleiding van het toernooi van vorig jaar hebben meerdere mensen uit Hoenderloo gevraagd of ze ook niet mee mochten doen. Dit toernooi is echter alleen voor de buren van de Speldermarkweg. Er is echter nieuws, want de organisatoren hebben besloten om ook een toernooitje op te zetten voor andere inwoners van Hoenderloo. Niet dus voor mensen die niet uit Hoenderloo komen! Morgen meer nieuws over dit toernooi, dus hou de site in de gaten.