De flinke hoosbui van vrijdag, die gepaard ging met een paar flinke windstoten, werd een grote tak van de monumentale treurbeuk op de Hoenderlose begraafplaats te veel en deze brak af. Hij bleef echter hangen en daardoor ontstond er een gevaarlijke situatie. Die is vanmorgen opgelost.

Het van oorsprong Hoenderlose boomverzorgingsbedrijf BB Bomen, met onder andere 2 geboren en getogen Hoenderloërs, had de pittige klus om de zware tak zonder verder schade aan te richten te verwijderen. 

begraafplaats treurbeuk 1 2021

In de stromende regen werd de tak eerst stevig verankerd om verder goed en veilig te kunnen werken. De vakmensen hebben vervolgens de tak stukje bij beetje afgezaagd en heel gecontroleerd laten vallen. Zonder schade aan te richten aan het graf dat onder de treurbeuk ligt.

begraafplaats treurbeuk 2 2021

begraafplaats treurbeuk 4 2021

begraafplaats treurbeuk 3 2021

Klus geklaard door het bedrijf dat zaterdag ook in Leersum de helpende hand had toegestoken en daar de hele dag een deel van de ravage heeft helpen oplossen. Op de begraafplaats konden de linten die om de beuk stonden weer weggehaald worden. Het is weer veilig!