Door corona kon gisteren voor het tweede jaar op rij geen dodenherdenking bij het Hoenderlose monument plaatsvinden zoals men dat graag zou willen. Slechts weinigen waren in de kou getuigen van de plechtigheid.

In een ijskoude, ferme wind werden de oorlogslachtoffers herdacht en werden de Nederlande en Canadese vlaggen, die voor aanvang halfstok wapperden, tijdens het Wilhelmus in top gehesen. Uiteraard werd goed rekening gehouden met de regels rond covid 19 en stond men goed uit elkaar. Nadat Maurits van Coberen een verhaal verteld had en Dora van Veldhuizen een fraai gedicht voorgedragen had speelde Hans Berkhof de Last post, gevolgd door twee minuten stilte. In de fikse wind had iedereen zijn of haar eigen gedachten. Tijdens het spelen van het Wilhelmus door drie muzikanten van VIOS werden de vlaggen gehesen, gevolgd door het leggen van twee kransen namens het Hoenderlose Comité 4 mei en de Hoenderlose bevolking door Hoenderloo's Belang. 

De gehele plechtigheid was te volgen via een live stream op de facebookpagina van hoenderloo.nl. Klik hier om deze te openen en te bekijken.

dodenherdenking 2021