Er is grote onrust ontstaan door de berichtgeving dat de gemeente Ede 400 arbeidsmigranten wil gaan plaatsen op de Kop van Deelen, het voormalige terrein van Pluryn. Dat werd alleen nog maar erger toen bekend werd dat men ook voornemens is er nog 200 asielzoekers bovenop te willen plaatsen.

Niet alleen in het kleine buurtschap Deelen, maar ook in Hoog Baarlo en Hoenderloo zit de schrik er goed in. De komst van zo veel mensen zou een heel grote druk kunnen leggen op de omliggende dorpen. Omroep Gelderlang heeft een mooi artikel geplaatst over dit onderwerp: klik hier om dat artikel te openen. 

Buurtschap Deelen heeft uiteraard al een reactie gestuurd naar de gemeente Ede, maar iedereen kan dat doen door een zienswijze in te dienen. Dat kan nog tot en met 2 juni en deze kan men richten aan de Gemeente Ede. t.a.v. Burgemeester en Wethouders. Postbus 9022, 6710 HK Ede. Betreft: Zienswijze zaakcode 2021W0531 .

De vereniging Hoenderloo's Belang heeft ook de onrust en soms zelfs angst gemerkt bij de bewoners en heeft inmiddels al een zienswijze ingediend. Klik op hun onderstaande logo om deze te openen.

Dorpsraad Hoenderloo logo fc 2