In de kleutergroep staat Niels. Met een stralend gezicht, maar hij vind het ook een beetje spannend. Hij is vier jaar geworden en komt voor het eerst naar school. Gelukkig wist hij al waar hij naar toe moest en kende hij de kinderen en de meester en juf ook al. Hij zat voorheen bij de peutergroep van de kinderopvang in hetzelfde gebouw. De peutergroep komt regelmatig spelen in en met groep 1/2.

Voor IKC Hei & Bos is het een speciale dag, want Niels is de 50e basisschool leerling!

50e leerling IKC 2021

Na de start in augustus 2018 is IKC Hei & Bos gestaag gegroeid.  Door het unieke concept ‘natuurlijk verwonderwijs’ komen niet alleen kinderen uit Hoenderloo, maar ook kinderen uit de omliggende dorpen en Apeldoorn naar IKC Hei & Bos. Ze zijn in 2018 gestart met 13 kinderen en zijn trots onze 50ste basisschool leerling te mogen ontvangen! Een moment om kort bij stil te staan en samen te vieren.

Belangrijke pijlers van hun concept ’natuurlijk verwonderwijs’: de kinderen werkelijk zien en horen, natuuronderwijs, ontdekkend (en bewegend) leren, veel naar buiten met elkaar, onderwijs en opvang van 0-13 jaar.

Inmiddels werken ze bij het basisonderwijs met drie groepen: de konijnen (onderbouw), de vossen (middenbouw) en de wolven (bovenbouw). Bij de kinderopvang zitten: de kippen (0-2 jaar), de eekhoorns (peutergroep) en snuffel (BSO-groep).

Onlangs is het plein van het IKC helemaal vernieuwd en vergroend. Met veel ruimte om te spelen, heerlijk te ontdekken en in contact te zijn met de natuur. Wie vrijblijvend meer informatie wil of eens een kijkje wil komen nemen? Dat kan! Wees welkom. U kunt een afspraak maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op Facebook of de website www.heienbos.nl