Vandaag was het veilig genoeg bevonden om eindelijk weer eens te kunnen schaatsen op de vijver bij jachtslot Hubertus op Het nationale Park De Hoge Veluwe. Velen wilden dat graag doen en hebben er van genoten.

schaatsen 2021 hogeveluwe 1

Wat een geweldige ambiance om in te kunnen schaatsen en degenen die het geluk hadden er baantjes te kunnen gaan trekken hebben er dan ook gigantisch van genoten. In schitterende weersomstandigheden. Een prachtig zonnetje en wel wat aan de koude kant. Maar door het schaatsen kreeg men het over het algemeen al redelijk snel warm. Er was een baan uitgezet waarop men kon schaatsen. Echter wilden zo veel mensen van de gelegenheid gebruik maken dat het op een bepaald moment gewoonweg te druk werd en men zag zich genoodzaakt nieuwe bezoekers bij de ingangen er op te wijzen dat het wat betreft schaatsen vol was. Er werd door de mensen van het Park goed gecontroleerd hierop en wat is het dan toch jammer dat we nu nog zo veel rekening moeten houden met de corona regels. Maar het is niet anders. Gelukkig hebben velen toch de ijzers onder kunnen binden en kunnen genieten van schaatsen op een idyllisch plekje.

schaatsen 2021 hogeveluwe 2

Voor morgen ziet het er voor de schaatsliefhebbers ook nog goed uit, maar wellicht is dat voorlopig de laatste dag dat er hier geschaatst kan worden. Het blijkt te gaan dooien!