Dit weekend nog even genieten van de sneeuw .... er wordt voor volgende week dooi voorspeld. Velen gaan vandaag en morgen dus nog even lekker de natuur in, een aanrader met dat prachtige zonnige weer.

Het is best wel fris, maar als de voorspellingen kloppen komt er nog één flink koude nacht en daarna zal de vorst voorlopig weer even verdwijnen. Gelukkig kreeg de redactie nog een paar fraaie sneeuwfoto's.

sneeuwfoto 2021 7 moeflons Kyra Timmer

Zoals van Kyra Timmer, die moeflons in de sneeuw heeft kunnen vastleggen. Prachtig!

sneeuwfoto 2021 8 kinderen schoolplein

Het vernieuwde schoolplein van IKC Hei&Bos is heel mooi en zeer uitdagend geworden. Helemaal natuurlijk als er ook nog eens een pak sneeuw op ligt. Hoe fijn is dat!

sneeuwfoto 2021 9 weiland met kampheuvel

Of gewoon een mooi plaatje met ruim zicht over een weiland van het Jongenshuis met Kampheuvel op de achtergrond.

We kunnen nu al bijna een week genieten van de sneeuw en hoe vaak gebeurt dat? Vorig weekend begon het en viel er een werkelijk dik pak sneeuw. Uiteraard gaf zo veel sneeuw ook overlast voor de weggebruikers en de mensen in de sneeuwschuivers en strooiwagens hebben alle zeilen bij moeten zetten om de wegen een beetje begaanbaar te houden. Ze zijn daarbij afhankelijk van de opdracht en de richtlijnen van de gemeente en de provincie. Essenstam loonbedrijf werkte zich een slag in de ronde voor de gemeente en mensen als dorpsgenoot Menno Dijkstra voor de provincie (foto onder). Mannen,bedankt voor jullie inzet!

sneeuwfoto 2021 12 sneeuwschuivers