Op zaterdag 15 september stond Hoenderloo geheel in het teken van de vijfde editie van de HoenderRun Obstacle Challenge. Aan deze jubileum editie deden een kleine 400 mensen uit het hele land mee en op de KidsRun na hebben ze allemaal het 6 km lange parcours met de circa 45 hindernissen afgerond en dus de finish gehaald. Start en finish bevonden zich op het grote sportveld op de Hoenderloo Groep, het terrein waar het grootste deel van de Hoenderlose survivalbaan gelegen is. Deze baan is het hele jaar door vrij toegankelijk om te trainen, alleen voor die 15e september had men zich moeten aanmelden. De laatste weken was hard gewerkt om de baan optimaal te krijgen en er was zelfs een prachtige nieuwe hindernis, nu al in de volksmond Dicon 2 genoemd, gebouwd. Een prachtige, maar zware hindernis. 

hoenderrun 1

 De weersomstandigheden waren perfect: droog met af en toe een zonnetje en een goede temparatuur. De deelnemers hebben het misschien wel af en toe koud gehad, maar dat had met name te maken met de meerdere (koude) waterpartijen. Velen hebben een ultieme prestatie geleverd. De één ging voor een snelle tijd en de ander wilde gewoonweg het pracours volledig afmaken. Persoonlijke overwinningen zijn er zeker gehaald en de blijdschap en ontlading, nadat men over de eindstreep was gekomen, was veelal heel groot. Ook dit jaar waren er heel wat deelnemers aan de KidsRun. De kinderen legden 2 km af met een aantal hindernissen en ze werden daarbij geholpen door mensen van de organisatie die met hun mee liepen. 

De glijbaan aan het einde zorgde ervoor dat modder en viezigheid een beetje werd weggespoeld, waarna men nog even door de wringer moest om daarna echt te kunnen zeggen: "Ik heb het gehaald!" Families, vriendengroepen of individuen, iedereen ging op de foto na een geweldige persoonlijke prestatie. Allemaal dankzij de organisatie, die na de kar vijf jaar getrokken te hebben, het stokje over hebben gegeven. Als het goed is aan de Hoenderloo Groep.

groep Hoenderrun

klik hier voor de fotos