In opdracht van de provincie Gelderland wordt groot onderhoud gepleegd aan de N304 tussen Otterlo en Apeldoorn van 8 mei tot eind juni. Uiteraard zal dit wat verkeershinder opleveren. De omleidingsroutes worden door borden aangegeven.

Het asfalt wordt (gedeeltelijk) vervangen, afslagen en fietspaden veiliger gemaakt en de flora & fauna beter beschermd.

De verkeershinder is opgedeed in 3 fasen. Per fase is de bereikbaarheid en de hinder anders. Voor alle fasen geldt dat de bus en direct aanwonenden/bedrijven op een enkele dag na door het werkvak kunnen rijden op vertoon van een zogenaamde bewonerskaart. Het fietspad blijft tijdens de werkzaamheden open, fietsers kunnen er dus altijd langs. 

Fase 1

Werkvak: rotonde Apeldoornseweg N304 / Harskamerweg N310 en de Apeldoornseweg tussen de rotonde tot afslag Hoenderloo. De werkzaamheden in fase 1 worden in de nacht van 8 en 9 mei uitgevoerd. Doorgaand verkeer is niet mogelijk van 19.00 tot 08.00 uur. 

Fase 2

Werkvak: Vanaf de rotonde Apeldoornseweg N304 / Harskamerweg N310 tot de Brouwersweg te Hoenderloo. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van 11 tot en met 24 mei en doorgaand verkeer is dan niet mogelijk. 

Fase 3

Werkvak: vanaf Brouwersweg tot en met afslag Hoenderloseweg te Ugchelen. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van 25 mei tot eind juni. Doorgaand verkeer is niet mogelijk gedurende deze fase. Bus en aanwonenden hebben toegang tijdens deze fase, behalve op 9, 10 en 11 juni. Vanaf 25 mei tot en met 11 juni zal de bus gedeeltelijk worden omgeleid, alle bushaltes worden wel aangedaan. De kruising Brouwersweg is tijdens deze fase afgesloten.

Tijdelijke fietsoversteekplaatsen zullen verlicht zijn i.v.m. de veiligheid en er gaat gebruik gemaakt worden van verkeersregelaars. In geval van nood hebben hulp- en nooddiensten altijd toegang. Op bepaalde momenten zal de rijbaan gehalveerd of volledig afgesloten worden. Een werkvak is alleen afgesloten tijdens de werkfase van dat betreffende vak.

KWS werk N304