Vanavond kon de 4 mei herdenking bij het monument naast de Heldringkerk helaas niet plaats vinden zoals men gewend is. De laatste jaren werd deze herdenking steeds drukker bezocht. Nu mocht dat helaas niet.

Het Comité 4 mei herdenking had de herdenking afgelast om de welbekende redenen, net zoals in het hele land gebeurde. Toch wilde men dit belangrijke moment niet zo maar voorbij laten gaan. De handen werden ineen geslagen met de dorpsraad om de doden toch de eer te geven die ze nog steeds volop verdienen.

Hans Berkhof werd bereid gevonden om toch de taptoe te blazen en zoals men gewend is van hem deed hij het uitstekend en heel waardig.

4 mei 2020 1

Vervolgens hebben de Hoenderloërs Maurits van Coberen namens het Comité 4 mei herdenking en Ilja Hengeveld namens de dorpsraad een krans gelegd bij het monument. Dat hebben ze gedaan uit naam van de hele bevolking van Hoenderloo.

4 mei 2020 2

Vanuit het dorp werd vervolgens het Wilhelmus gespeeld als spontane actie van een trompetist(e). Ook dat klonk als een klok.

Ondanks de beperkte omvang was het een weer een kippenvelmoment en hopelijk kunnen volgend jaar weer heel veel meer mensen dit waardige moment zelf mee beleven.