Het was gisteravond genieten in 't Dorpshuus van het winterconcert die muziekvereniging VIOS heeft gegeven. Beide geledingen van de Hoenderlose muziek hebben het publiek getrakteerd op heel mooie muziek.

De kersverse nieuwe voorzitter Hans Berkhof kon heel wat mensen verwelkomen in 't Dorpshuus. Hij gaf aan dat dit concert het eerste winterconcert was van dirigent Luuk de Bakker uit Hilversum, die in maart vorig jaar begonnen is bij VIOS. Duidelijk was wel dat deze jonge dirigent de lat best hoog gelegd had voor de Hoenderlose fanfare en niet alles ging vlekkeloos. Maar verreweg het meeste wat men ten gehore bracht waren leuke, vlotte nummers die heel mooi gespeeld werden. Eén van de hoogtepunten van de avond was zeker de solo van Vincent van Hunen. Zeer muzikaal en spatzuiver.

vios winter 2020 1

Het publiek werd steeds enthousiaster, zeker ook van de slagwerkgroep onder leiding van Jan van Lienden. Dat deze tak van VIOS de laatste jaren grote stappen heeft gezet werd gisteren weer overduidelijk. Het lijkt zo makkelijk als de mannen en vrouwen hun instrumenten bespelen, maar ook bij hun lag de lat zeer hoog en men speelde de sterren van de hemel. Hier ook een solo en wel van de hand van Sarina Nijkamp. Ze speelde op de tenortrom of ze nooit anders gedaan heeft.

vios winter 2020 3

Al met al was het een prachtige muzikale avond en met name de marsen die door alle muzikanten gezamenlijk werden gespeeld brachten het publiek in vervoering. De staande ovatie na afloop van het concert was dan ook zeer wel verdiend. 

Klik op de onderstaande link voor nog meer foto's van het concert.

klik hier voor de fotos