De Veluwe wil de meest gastvrije vakantieregio van Nederland zijn. Daar hoort bij dat de gasten op een welkome manier worden ontvangen en op een prettige en correcte manier geïnformeerd worden.

De samenwerkende partijen in de VeluweAlliantie zagen dat de bestaande borden aandacht verdienen: ze zijn nogal eens versleten, geven incorrecte informatie en er is een ratjetoe aan stijlen. Niet iets wat past bij de hoge kwaliteit van de natuurbeleving op de Veluwe en ook niet bij de ambitie van de Veluwse samenwerking. Vanaf 2020 komt er een gemeenschappelijke stijl voor de recreatieve bebording. De Veluwe gaat 5 proefborden plaatsen om te kijken welke het beste bevalt en bij de Veluwe past. Dit wil men tot uiting laten komen in de recreatieve borden: wegwijzers, informatiepanelen en borden die de bezoekers welkom heten. Het is de bedoeling dat er bebording komt met een natuurlijke uitstraling, die mooier en makkelijker is voor de toeristen en bewoners van de Veluwe.

 bord veluwe

Het eerste nieuwe Veluwebord is vandaag in Hoenderloo geplaatst op de Krimweg, een stukje voorbij de Woeste Hoefweg vanuit het dorp bekeken. Na de kerstvakantie gaan er nog 4 geplaatst worden in Nunspeet, Renkum, Ermelo en Harderwijk.