Afgelopen zaterdag is de dorpskerstboom op zijn tijdelijke plek geplaatst en gisteren zijn de lampjes er in gehangen.

Dankzij de Hoenderlose Zaken Vereniging (HZV) wordt ieder jaar geregeld dat de dorpskerstboom als een lichtbaken bij 't Dorpshuus komt te staan. Een prachtig gezicht in de donkere dagen. Loon- en grondverzetbedrijf Essenstam heeft de boom uitgezocht in het bos van Staatsbosbeheer en opgehaald, een prachtige 13 meter lange kerstboom. 

Gisteren zijn de lampjes er in gehangen door leden van HZV en die konden splinternieuwe strengen met LED-lampjes ophangen. In totaal hangen er nu 180 in de boom en als de stekker er in gestoken wordt geeft dat veel sfeer. De strengen en lampjes zijn geschonken door de vrijwilligersgroep van de Hoenderrun, die helaas is opgehouden te bestaan. De Hoenderrun had, dankzij de massale sponsoring van veel bedrijven, nog wat geld in de pot en dat hebben de leden gebruikt om 11 strengen van 20 lampjes én de lampjes te betalen. Deze worden nu gebruikt voor de kerstboom en later weer om in de zomermaanden het Muziekbos rondom van sfeerverlichting te voorzien. 

dorpskerstboom 1

dorpskerstboom 2

Zoals gebruikelijk zullen de lampen nog niet 's avonds aangestoken worden, maar pas als Sinterklaas en zijn zwarte Pieten weer terug zijn naar Spanje.