Vandaag en gisteren hebben honderden mensen extra bewogen tijdens het beweegweekend van Het nationale Park De Hoge Veluwe en ze hebben er van genoten. Onder zeer verschillende weersomstandigheden.

Gisteren, zaterdag 5 oktober, scheen de zon volop tijdens de Hoge Veluwe Wandeldag. Velen hebben één van de mogelijke afstanden voltooid onder perfecte omstandigheden om na afloop een prachtige medaille in ontvangst te mogen nemen. Menigeen heeft al meerdere medailles omdat ze al vele jaren mee wandelen en genieten van de prima organisatie en de schitterende natuur van het park. Het epicentrum van de Wandeldag was het Marchantplein bij het Park Restaurant, waar gestart werd en waar elke afstand eindigde. Daar genieten van de prestatie onder het genot van iets lekker en life muziek van een brassband.

wandeldag hoge veluwe

Hoge Veluweloop

Vandaag, zondag 6 oktober, waren de weersomstandigheden volledig omgedraaid. Regen, wind en een lagere temparatuur zorgden voor een heel andere sfeer op het grote weiland bij jachtslot Hubertus. Een paraplu was voor de toeschouwers veelal de grootste vriend.

hoge veluweloop 1

Toch lieten de hardlopers, want die stonden centraal, zich niet afschrikken en ook vandaag hebben honderden vanuit het hele land een persoonlijke topprestatie neergezet. Jong en oud hebben hun eigen afstand met veel plezier en enthousiasme afgelegd en de wat mindere omstandigheden waren snel vergeten nadat men de finish gehaald had en dus een top-prestatie had neergezet.

hoge veluweloop 2 2019