Komend weekend staan wandelen en hardlopen extra centraal op Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Zaterdag de Hoge Veluwe Wandeldag en zondag de befaamde Hoge Veluweloop.

 Wandelen

De Wandeldag wordt al weer voor de vijftiende keer gehouden en op veler verzoek is er een nieuwe route van 15 km toegevoegd. Afwisselende routes van 1, 5, 10, 15 en 20 kilometer laten de wandelaars genieten van de uitgestrekte natuur van het Park. De routes van 1 en 5 kilometer zijn goed toegankelijk voor gezinnen met kinderen en mindervaliden, tevens zijn alle routes geschikt voor nordic- en powerwalkers. Langs de routes staan natuurgidsen die graag vertellen over het veelzijdige landschap met haar bijzondere zandverstuivingen, uitgestrekte bossen en glooiende heidevelden. Deelname is gratis, alleen de toegang tot het Park moet wel betaald worden.

Klik hier voor meer informatie over de Wandeldag.

Hoge Veluweloop

De Hoge Veluwe Loop is in korte tijd uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie voor jong en oud. Dit jaar wordt dit evenement voor het hele gezin net als de Wandeldag voor de 15e editie gehouden. Het is niet mogelijk om op de dag zelf in te schrijven, dat kan nog tot komende zaterdag (5 oktober).

Klik hier voor meer informatie over de Hoge Veluweloop.

Hoge Veluwe logo met tekst