Gisteren was de tentoonstelling van Historisch Hoenderloo In Beeld (HHIB) voor de eerste keer geopend en voor de bezoekers was het meteen een feest der herkenning.

 De organisatie was dik tevreden met het bezoekersaantal, ondanks het feit dat er nog vijf openingsmomenten gaan volgen. Gelukkig was de extreme hitte gisteren verdwenen en de flinke bui koelde helemaal lekker af. Het was goed toeven in 't Dorpshuus, helemaal door de vele honderen foto's met (oud)inwoners van Hoenderloo in verschillende situaties. De foto's zijn keurig gerangschikt opgehangen en men kan ze allemaal goed bekijken.

hhib 2019 1

Velen zagen wel op één of meerdere foto's familieleden of bekenden staan en dat maakte de tongen volop los. Hele verhalen werden verteld en de mensen van HHIB konden zo nog meer extra informatie krijgen. Ook kwamen namen die men nog niet had kunnen achterhalen boven tafel en die werden dan in het 'koppenboek' bij geschreven. Gelukkig zijn de openingstijden elke keer ruim, want men zal toch wel even de tijd nodig hebben om alles goed te bekijken. Maar tussendoor kan wat lekkers gedronken worden en als men nog niet alles heeft gezien kan men een volgende keer op het entreekaartje van 4 euro zo weer naar binnen.

hhib 2019 2

Na 1 keer lijkt het er op dat ook deze tentoonstelling van HHIB weer een schot in de roos is. Echt een aanrader om in ieder geval één keer te bezoeken. Komende woensdag is de eerst volgende keer. Klik op het logo van HHIB hieronder om naar de pagina van de tentoonstelling te gaan en zo ook de andere openingsdata te bekijken, net als de openingstijden.

HHIB logo