Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent vrijdagmiddag 21 juni het nieuwe Park Paviljoen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In het paviljoen zijn een informatiebalie, educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en een Parkwinkel gehuisvest. 

 

Het Park Paviljoen biedt bezoekers een gastvrij onthaal en voegt een belevenis toe aan het Park. In de langgerekte en gebogen centrale ruimte, met op koude dagen aan het eind een knapperend haardvuur, kan de bezoeker zich verwonderen over de lichtprojecties op het gewelfde plafond. Komend weekend zijn alle bezoekers van het Park van harte welkom om het nieuwe Park Paviljoen van binnen te komen bekijken. Het gebouw is opengesteld en medewerkers van het Park laten de verschillende ruimtes van het publieksgebouw zien.

 • Vrijdag 21 juni: officiële opening (besloten); centrumgebied volledig afgesloten voor publiek
  De officiële opening is alleen voor speciaal genodigden, het centrumgebied van het Park is daarom volledig afgesloten voor publiek. Het Parkrestaurant, Bezoekerscentrum, Museonder en de Rijwielherstelwerkplaats (incl. verhuur) zijn gesloten. Fietspaden van en naar het centrum worden omgeleid en wandelingen die in het centrum starten of eindigen zijn niet toegankelijk. De Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus is wel geopend op 21 juni, hier kan men terecht voor een hapje of een drankje. Ook de rondleidingen door het Jachthuis vinden gewoon plaats en het Kröller-Müller Museum zal bereikbaar zijn.
 • Zaterdag 22 en zondag 23 juni: feestelijk openingsweekend voor publiek
  Tijdens het openingsweekend zijn alle bezoekers van harte welkom om het Park Paviljoen van binnen te bekijken. Men kan dan letterlijk een kijkje in de keuken nemen. In diverse ruimtes staan medewerkers klaar om iets over het nieuwe gebouw te vertellen en op het plein zijn diverse muzikale optredens en een gezellige markt.
 • Maandag 24 juni: alleen voor genodigden die bij de bouw betrokken waren
  Op maandag 24 juni vinden er rondleidingen voor genodigden plaats in het Park Paviljoen. Het gebouw is dan gesloten voor publiek. Het Bezoekerscentrum/Museonder en het tijdelijke Parkrestaurant zijn wel geopend.
 • Vanaf dinsdag 25 juni: het Park Paviljoen is in gebruik
  Het nieuwe Parkrestaurant, de Parkwinkel en de informatiebalies worden op dinsdag 25 juni volledig in gebruik genomen. Vanaf dit moment kan iedereen er dagelijks terecht voor een kop koffie, een heerlijk diner of bijvoorbeeld een leuk cadeautje. De zalen op de verdieping worden per 1 oktober in gebruik genomen.

Het Park Paviljoen is een multifunctioneel gebouw dat duurzaam is ontworpen en voorzien van zonnepanelen en een warmte-en koudeopslag. Met de bouw van het Paviljoen is een eerste stap gezet in een grootschalige vernieuwing van het centrumgebied van het Park. Ook het evenemententerrein, de speeltuin, ontsluitingswegen, fietspaden en de parkeerplaats zijn opnieuw ingericht. Daarnaast wordt in de toekomst de fietsenstalling vernieuwd en worden de Parkingangen en op den duur het museum onder de grond, het Museonder, vernieuwd.

Het Park Paviljoen is het nieuwe hart van het Park; de plek waar bezoekers elkaar treffen en samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur kunnen beleven. Het ontwerp is van de hand van de architectencombinatie Monadnock/DeZwarteHond., Antea Group is verantwoordelijk voor de uitvoering en Rots Bouw voor de bouw.

Hoge Veluwe logo met tekst