De dodenherdenking in Hoenderloo van vandaag werd heel goed bezocht, het was heel druk. De tendens van de laatste jaren dat jong en oud volop respect komt betuigen aan de gevallenen voor onze vrijheid heeft zich daarmee voortgezet.

 Muziekvereniging VIOS heeft dit waardige moment muzikaal ondersteund met het spelen van onder andere koralen, de Last post en het Wilhelmus.

4 mei 1

Tijdens het spelen van het Wilhelmus werden de Canadese en Nederlandse vlaggen, die daarvoor half stok hadden gewapperd in een flink kille wind, in top gehesen. Daarna werden kransen gelegd door twee militairen uit Hoenderloo en twee jonge inwoonsters van het dorp. Vervolgens mochten de aanwezigen een bloem pakken en die ook bij het Hoenderlose oorlogsmonument leggen, waardoor er een mooie bloemenzee groeide bij het monument. 

4 mei 2

De dodenherdenking was een waardig eerbetoon na een kippenvel moment van twee minuten stilte. Alleen de vogels en de wind lieten de eerste minuten na achten van zich horen. Voor de rest was Hoenderloo stil, muisstil!

klik hier voor de fotos