Er kan gerust gesproken worden van het einde van een tijdperk vandaag. En dan wordt het feit bedoeld dat de grote grijze container (240 l) uit het straatbeeld verdwenen is sinds vandaag. Ze zijn in Hoenderloo opgehaald.

 Een vrachtwagen reed door Hoenderloo en de stapel grijze containers achterop werd steeds groter.

containers ophalen 1

De grijze container heeft de afgelopen 40 jaar in ieder geval 1 keer per maand het straatbeeld bepaald op het moment dat deze geleegd werd. Hoe vroeger precies de frequentie van ledigen was is aan de redactie niet bekend, maar feit is wel dat vandaag ook containers zijn opgehaald met een jaartal er op van 1979. Nu de gemeente Apeldoorn besloten heeft 'omgekeerd te gaan inzamelen', moet men nu het restafval wegbrengen naar speciale ondergrondse containers.

Onderstaande foto was het straatbeeld van 29 april 2019 en in dit geval de oude en de nieuwe manier van inzamelen op 1 foto.

containers ophalen 2

De PMD containers (oranje deksel) moesten ook aan de weg gezet worden. Dat had als doel om deze containers te chippen. Eerder is door de dorpsraad de vraag gesteld aan de gemeente en aan Circulus Berkel wat de reden van dit chippen is. Dat blijkt te maken te hebben met het feit dat men ze kan opsporen en in de gaten kan houden. Er verdwijnen er nog wel eens wat blijkbaar. Dat het chippen bij de bevolking de reden oproept dat men over een paar jaar vast ook voor het ophalen van het PMD zal moeten gaan betalen, werd door zowel de ambtenaren van Apeldoorn als de man van Circulus tegengesproken. Ze hebben verzekerd dat het ophalen van de PMD container gratis blijft.